Savijača s makom i šljivama

Autor martapulman | 8 Maj, 2010

Sastojci za dve deblje savijače: 6 tankih kora za pitu, 200 gr mlevenog plavog maka, 2 dl mleka, malo cimeta, 2 kašike meda, ½ korice od limuna, desetak zrelih šljiva, 2-3 kašike ulja, 1 dl kisele vode.

 

Zagrejem mleko sa malo cimeta. Tik pre nego što se zakuva prelijemo njime mak. Umešamo med i narendanu limunovu koricu.

Premažemo jednu koru mešavinom ulja i vode. Na nju stavimo drugu koru koju isto tako premažemo. Rasporedimo pola nadeva od maka i po tome pola seckanih šljiva. Uvijemo u savijaču. Tu savijaču uvijemo u prethodno premazanu treću koru i stavimo ju u pleh obložen papirom za pečenje. Na isti način pripremimo i drugu savijaču.

Obe savijače premažemo preostalom tečnošću i stavimo da se peče u prethodno zagrejanu pećnicu. Pečemo 30-40 min na 180°C.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Savijača s makom i šljivama"

 

Dodaj komentar





Zapamti me