Autor martapulman | 8 Maj, 2010, 11:54
Evo nekih jednostavnih ideja, nadeva za vegetarijanske pice:
• Narežimo svo povrće koje vam se nađe pri ruci i poprskajmo ga maslinovim uljem ili stavimo preko njega pasirani paradajz.
• Isprobajmo neke nove ideje za nadev, poput izmrvljenog tofua, pasulja, pečuraka, spanaća ili kukuruza.
• Dodajmo različite umake poput pirea od graška ili od crvene paprike i belog luka.
• Budimo kreativni sa zamenom za meso – na picu stavimo kobasice ili nareske od soje ili razmrvljene vega-burgere.
• Probajmo da stavimo parmezan od soje kako bismo dobili ukus sira.
• Za meksičku picu stavimo prepečeni pasulj, luk, paradajz, sojin sir i salsa umak.
Autor martapulman | 10 Dec, 2009, 20:40
(talijanska kuhinja)
40 dkg testenine mašnice (farfale), 30 dkg rikote, 50 dkg paradajza, 3-4 sveža bosiljka, ½ čena belog luka, 5 dkg rendanog tvrdog sira, 1 vk maslinovog ulja, prstohvat soli.
Paradajz ošurimo vrelom ovodm, skinem mu kožicu i isečemo na kocke, zatim sa bosiljkom i belim lukom zajedno dobro izgnječimo i posolimo. Testeninu skuvamo, ocedimo i izmešamo sa ovim sosom od paradajza. Dodamo rikotu i malo maslinovog ulja, zatim sve dobro izmešamo. Narendamo na površiniu malo tvrdog sira i odmah poslužimo.
Autor martapulman | 17 Nov, 2009, 18:24
1 čen belog luka, vezica svežeg bosiljka, 100 gr svežeg sira, 1 dl jogurta, 50 gr gorgonzole ili nekog drugog sira, 2 vk sirećeta, bibera po želji, 500 gr špageta.
Špagete skuvamo uobičajno u slanoj vodi. Preliv pripremimo tako što beli luk izgnječimo i dodamo mu ostale sastojke, sve dobro sjedinimo tako da dobijemo što lepši i glatkiji prečiv. Prelijemo špagete i pospemo ih iseckanim bosiljkom.
Autor martapulman | 4 Nov, 2009, 09:36
40 dkg makarona, 1 pavlaka, 15 dkg rendanog tvrdog sira, 2 vk ulja ili putera, so, biber.
Makarone skuvamo u slanoj vodi. Ocedimo ih i dodamo ulje, stavimo ih na veliki tanjir. Prelijemo pavlakom koju možemo malo prorediti jogurtom, pospemo rendanim sirom i pobiberimo.
Autor martapulman | 26 Okt, 2009, 17:37
(talijanski recept)
2 vk maslinovog ulja, 40 dkg špageta, 50 dkg paradjaz-pirea, 5 čena belog luka, prstohvat soli, 2 lista bosiljka, sveža.
Izgnječeni beli luk ovlaš propržimo na ulju, zatim dodamo paradajz-pire, so, bosiljak i na tihoj vatri kuvamo dalje otprilike 10-15 minuta. Nakon što smo špagete skuvali i ocedili, prelijemo ih ovim umakom od paradajza i pospemo parmezanom. Možemo staviti na kraju i sveži list bosiljka.Odmah poslužujemo.