Sendvič krema od bundeve i susama

Autor martapulman | 26 Nov, 2009

1 manja bundeva, 4 komada sira za mazanje, 1 mk majčine dušice, 1 glavica crnog luka, 1 kafena šolja susama.

Crni luk iseckamo i prodinstamo na malo ulja i vode. Ostale sastojke izmešamo – zapravo je neophodno da imamo za ovo mikser, blender, ili neku drugu spravu za mešanje, da bi bismo dobili glatku kremu. Susam vrlo kratko propržimo na nekoliko kapi ulja, mešajući svo vreme, zatim sjedinimo sve sastojke. Bundevu isečemo na šnite i zajedno sa korom stavimo u rernu da se ispeku. Kad su gotove, odvojimo ih od kore i dodamo susamu.

Ovaj recept sam dobila pre desetak dana od svoje rođake Marije, zatim je ona napravila kremu i prekjuče mi donela da probam. Pa...šta mislite kakva je? Ukusna, iznenađujuće fina! Sigurna sam da bi se dopala čak i onima kojima bundeva nije baš na prvom mestu jelovnika. Doručkovala sam mažući ovu kremu na prženice, ali je isto tako dobra i na bilo kom drugom crnom hlebu. Recept „Veganske prženice“ možete naći pod tagom „doručak“.


3 Komentari and 0 Trekbekovi - "Sendvič krema od bundeve i susama"


    deluje mi fino, al bas kao sto si rekla , bundeva mi nije omiljena, mada, mozda vrlo zacinjena - moze proci :)

    Autor nastasja am 26 Nov 2009, 20:44

    šta znam; meni da nije rečeno da je od bundeve, ne bih ni pomislila da jeste. mada ima tu bundeva-žutu boju, ali liči nekako i na tamniji senf. ukus zaista lep.

    Autor martapulman am 26 Nov 2009, 21:58

    site

    Why are you still writing on the internet? https://totoghost.com/ Why don't you write a book when you're really good at writing like this crazy person? It's a waste of your talent to just be in this space.

    Autor https://totoghost.com am 27 Mar 2023, 07:36

 

Dodaj komentar





Zapamti me