Sendvič krema od bundeve i susama
Autor martapulman | 26 Nov, 20091 manja bundeva, 4 komada sira za mazanje, 1 mk majčine dušice, 1 glavica crnog luka, 1 kafena šolja susama.
Crni luk iseckamo i prodinstamo na malo ulja i vode. Ostale sastojke izmešamo – zapravo je neophodno da imamo za ovo mikser, blender, ili neku drugu spravu za mešanje, da bi bismo dobili glatku kremu. Susam vrlo kratko propržimo na nekoliko kapi ulja, mešajući svo vreme, zatim sjedinimo sve sastojke. Bundevu isečemo na šnite i zajedno sa korom stavimo u rernu da se ispeku. Kad su gotove, odvojimo ih od kore i dodamo susamu.
Ovaj recept sam dobila pre desetak dana od svoje rođake Marije, zatim je ona napravila kremu i prekjuče mi donela da probam. Pa...šta mislite kakva je? Ukusna, iznenađujuće fina! Sigurna sam da bi se dopala čak i onima kojima bundeva nije baš na prvom mestu jelovnika. Doručkovala sam mažući ovu kremu na prženice, ali je isto tako dobra i na bilo kom drugom crnom hlebu. Recept „Veganske prženice“ možete naći pod tagom „doručak“.
deluje mi fino, al bas kao sto si rekla , bundeva mi nije omiljena, mada, mozda vrlo zacinjena - moze proci :)
Autor nastasja am 26 Nov 2009, 20:44