Savijača sa jabukama i makom

Autor martapulman | 21 Okt, 2009

1,5 kg jabuka, pakovanje kore za pitu, 15 dkg mlevenog maka, 2 kesice vanilin šećera, 1 kk cimeta, 1 kk mlevenog karanfilića, 5-6 dkg smeđeg šećera, istopljenog putera.

Jabuke narendamo, prodinstamo na kratko na malo putera, začinimo cimetom, karanfilićem, vanilin šećerom i šećerom. Tepsiju premažemom puterom i ređamo kore tako da svaku namažemo puterom i pospemo makom. Jabuku podelimo na tri dela, prvi deo stavimo nakon nekoliko listova, onda stavimo sledeće lisotve i njih namažemo puterom i pospemo makom kao prethodne, zatim dodamo jabuke i tako sve dok imamo materijala. Na porvšini treba da budu kore za pitu. U zagrejanoj rerni pečemo 20-25 minuta. Poslužimo pitu isečenu na kocke.  


7 Komentari and 0 Trekbekovi - "Savijača sa jabukama i makom"


    A kakav je to klinčić i gde to nalaziš?

    Autor poluuspavanka am 21 Okt 2009, 22:06

    Klinčić je drugo ima za karanfilić i ima ga u svim bolje opremljenim prodavnicama.

    Autor Sunčani Oblak am 22 Okt 2009, 08:48

    Ispravljen kličnić, hvala svima, hvala. :-)

    Autor martapulman am 22 Okt 2009, 17:49

    Aha, znam šta je karanfilić, ono što se stavlja u belo vino kad se kuva :)
    Sad je jasnije, čudan li je to ukus, vredi probati.

    Autor poluuspavanka am 23 Okt 2009, 10:38

    meni je meso (gulas ili priprema za musaku) - jako fino sa cimetom i karanfilicem :) cimet mu da neki smek, neodoljiv, a ne mozes ondmah da provalis o cemu je rec :)

    Autor nastasja am 18 Nov 2009, 11:15

    join

    join

    Autor join am 13 Dec 2009, 00:34

    zelim

    designer clothing for less designerclothingforless designer clothing for less.

    Autor designer clothing for less am 22 Avg 2010, 14:15

 

Dodaj komentar





Zapamti me