Pohovane kelerabe

Autor martapulman | 18 Dec, 2009

4 db kelerabe, 15 dkg mlevenih oraha, 10 dkg hlebnih mrvica, 5 dkg brašna, 2 jajeta, 4 dl ulja, so, peršunov list.

Kelerabu oljuštimo, isečemo na listove debljine pola prsta. Kuvamo ih u slanoj vodi 4-5 minuta, zatim ocedimo. Mlevene orahe izmešamo sa hlebnim mrvicama. Jaja umutimo viljuškom i posolimo, dodamo peršunov list fino iseckan. Listove kelerabe uvaljamo u brašno, zatim jaja i mrvice sa orasima, te na srednje vrelom ulju ispečemo dok ne porumene.


5 Komentari and 0 Trekbekovi - "Pohovane kelerabe"


    Sta cemo mi koji ne jedemo jaja? Ocigledno da nam je pozeljnije da nista ne kuvamo! :-)

    Autor etonote am 19 Dec 2009, 08:57

    Mnogi recepti funkcionišu sasvim isto i kada se jaja izostave, to posebno važi za torte, kod kojih je dovoljno recimo samo da se doda više tečnosti u masu za testo.
    Osim toga postoji mnoštvo alternativa za jaja, kao što su i banane: dakle za svako jaje po jedna supena kašika izgnječene banane, a može takođe i isto ta srazmera sojinog brašna.

    Autor martapulman am 19 Dec 2009, 16:30

    :) hvala na odgovoru. Padao mi je na pamet krompir pire koji takodje moze da veze masu, recimo u "ruskoj" salati umesto majoneza. Pozdrav!

    Autor etonote am 20 Dec 2009, 11:39

    Pozdrav :-)
    I javite nam kako je prošlo ako budete isprobali neku od zamena za jaja. Ja sam recimo danas za ručak napravila upravo pohovane kelerabe, ali dodala sam još i susama u orahe i hlebne mrvice. Bilo izvrsno, naravno.

    Autor martapulman am 20 Dec 2009, 16:01

    tempura

    Evo pomoc ako neko naidje na komentare: za pohovanje bez jaja, umutiti brasno,vodu i malo soli i napraviti smesu guscu nego za palacinke. Povrce malo uvaljati u brasno, smesu pa prezle. To je makrobioticka TEMPURA. Istom smesom moze se pohovati lisce sargarepe ili zeleni (ali ne idu prezle), Na jakoj vatri,da bude hrskavo.

    Autor vera am 03 Dec 2010, 12:26

 

Dodaj komentar





Zapamti me