Makrobiotički zeleni sos

Autor martapulman | 5 Maj, 2010

2 kašike iseckanog peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 čen belog luka, malo šafrana, 1 šolja vode.


Na vrh kašičice šafrana dodati u šolju vode.


Zatim, na 2 kašike zagrejanog maslinovog ulja propržiti iseckan beli luk. Kad luk požuti dodati šafran koji je prethodno stajao u vodi.


Umešati sitno iseckan peršun. Posoliti i preliti šoljom vode. Kuvati oko 18 minuta.
Sos je odličan za prelivanje tikvica, celera, repe, šargarepe i sl. Dobar je, za oni koji se hrane semi-vegetarijanski, i uz razne vrste riba, kao i uz krokete od belog ribljeg mesa.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Makrobiotički zeleni sos"

 

Dodaj komentar





Zapamti me