Karfiol u rerni sa pečurkama i veganskom pavlakom

Autor martapulman | 18 Nov, 2009

(vegansko jelo)

1 glavica karfiola, 15 dkg pečuraka, 2 vk ulja, so, crni luk, peršunov list, mirođija, veganska pavlaka. Karfiol skuvamo u slanoj vodi.

Crni luk izdinstamo na malo vode, dodamo pečurke i dinstamo dalje. Kada su gotove dodamo ulje, posolimo, dodamo eventualno i druge začine koje želimo (ili koji su nam prirasli za srce J ). Karfiol stavimo u vatrostalnu posudu premazanu uljem, prelijemo preko njega dinstane pečurke i (vegansku) pavlaku. U vreloj pećnici zapečemo na 15 minuta. Kada je jelo gotovo, pospemo površinu fino seckanim peršunovim lišćem i mirođijom.Uz ovo jelo odlično ide kuvani pirinač.  


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Karfiol u rerni sa pečurkama i veganskom pavlakom"

 

Dodaj komentar





Zapamti me