Tiramisu classico

Autor martapulman | 12 Jan, 2010

50 dkg maskarponea, 15 dkg piškote za bebe, 4 jajeta, 4 vk šećera, 2 čaše jake crne kafe, 5 dkg kakao praha za posipanje, prstohvat soli.

Žumanca izlupamo u penu zajedno sa šećerom, dodamo maskarpone i dobro umešamo kao kremu. Belanca sa prstohvat soli dobro ulupamo u sneg, zatim pažljivo dodamo u kremu sa maskarponeom. Ne smemo brzo da mešamo jer će se krema upropastiti. Piškote za bebe natopimo crnom kafom koju smo prethodno skuvali i poređamo na dno neke staklene posude. Na piškote sa kafom namažemo maskrapone kremu i u sledeći red opet stavimo iste piškote. Poslednji sloj treba da bude krema. Površinu pospemo kakao prahom i stavimo u frižider da se hladi. Otprilike za 1 sat možemo da ga poslužimo. 


2 Komentari and 0 Trekbekovi - "Tiramisu classico"


  ne svidja mi se sto su ziva jaja :) al mozda je i dobro tako, ne znam, izbegavam da takve stvari pravim.. a na mom blogu si mozda videla malo drugaciji :)
  :*

  Autor nastasja am 13 Jan 2010, 00:34

  da, videla sam, dopada mi se. ovaj tiramisu classico sam stavila ovde najviše zbog toga što ima zaista bezbroj varijanti tiramisua, a mislila sam da valja znati za ovaj klasični.

  ja sam inače počela potpuno da izbegavam jaja. nedavno sam pravila neki makrobiotički kolač (kojeg ću ubrzo i ovde da stavim) i onda sam shvatila da je zaista sasvim nepotrebno dodavati jaja. zdravije je i laganije, ali naravno to je samo moje mišljenje.

  Autor martapulman am 13 Jan 2010, 11:35

 

Dodaj komentar

Zapamti me