Krompir sa pavlakom u rerni

Autor martapulman | 24 Okt, 2009

(francuski recept)

1 kg krompira, 2 dl pavlake, 1 žumance, 1 vk ulja, 3 dkg putera.

Krompir skuvamo u ljusci, oljuštimo, isečemo na kolutove i poređamo u nauljenu vatrostalnu posudu. Posolimo i prelijemo pavlakom u koju smo umešali žumance, površinu pospemo izmrvljenim puterom i pečemo ga u rerni dok ne upije pavlaku i dok površina lepo ne porumeni. 

Prilozi poput ovog krompira u rerni mogu da budu i samostalna jela, ručkovi, što za mene ona i jesu, ali sam ih ipak stavila pod tag "prilog", jer da bi bio ručak, recept zahteva još nešto; neku salatu ili supu. Meni uz ovo jelo najviše prija neka jednostavna supa.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Krompir sa pavlakom u rerni"

 

Dodaj komentar





Zapamti me