Krompir u alufoliji

Autor martapulman | 4 Nov, 2009

(francuska kuhinja)

 

1-1,5 kg krompira, 0,5 dl ulja, 7 dl mleka, začini prema ukusu, malo rendanog sira na površinu.

 

Krompir oljuštimo, isečemo na kolutove i u jednoj zdeli izmešamo sa začinima i uljem. Stavimo u tepsiju i nalijemo mleko, vodeći računa o tome da mleko ne pređe polovinu krompira, jer bi tokom pečenja izvrilo. Pokrijemo alufolijom i pečemo i zagrejanoj pećnici na srednjoj vatri. U poslednjih deset minuta skinemo alufoliju i pospemo rendanim sirom površinu. Ali sir može i da izostane. Najbolji je dimljeni sir.

 

Zanimljivost kod ovog recepta je to da začine možemo sami da odaberemo, kao i da tu začinsku mešavinu možemo da prilagođavamo sezoni ili raznim prilikama. 

0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Krompir u alufoliji"

 

Dodaj komentar





Zapamti me