Supa za hladne dane
Autor martapulman | 20 Okt, 20093-4 veće šargarepe, 1 veća glavica crnog luka, 1 manja glavica celera, 2-4 čena belog luka, 2 manja paradajza, 1 šolja pirinča, so, biber, indijska mešavina začina, ulje.
U velikoj šerpi stavimo 6-7 vk ulja da se ugreje. Šargarepu, crni luk, celer isečemo na kockice i kada se ulje ugrejalo ubacimo prvo crni luk, zatim šragarepu koju pustimo da malo porumeni, pa onda ubacimo i celer, te dalje dinstamo dok se ne oseti miris celera. Tada posolimo i nalijemo otprilike 1 l vode, dodamo bogatu količinu mešavine začina i ostavimo da provri. Otprilike nakon 15 minuta dodajemo paradajz i pirinač, dodamo još soli i kuvamo dok pirinač ne smekša (oko 20-25 minuta). Možemo dodavati vode ako zatreba.
Indijsku mešavinu začina pravimo sami, a ja ću ovde na blogu da vam u najskorije vreme postavim nekoliko vrsta tih mešavina. Vrlo je zabavno spremati ih, videćete.Ipak, umesto indijske mešavine začina može da posluži i kurkuma, koju možemo da kupimo u svim prodavnicama zdrave hrane. Veće pakovanje košta otprilike nekih 350 dinara, a traje nam cele godine.
Pratim sve tvoje recepte.
Autor casper am 20 Okt 2009, 17:03