Supa za hladne dane

Autor martapulman | 20 Okt, 2009

3-4 veće šargarepe, 1 veća glavica crnog luka, 1 manja glavica celera, 2-4 čena belog luka, 2 manja paradajza, 1 šolja pirinča, so, biber, indijska mešavina začina, ulje. 

U velikoj šerpi stavimo 6-7 vk ulja da se ugreje. Šargarepu, crni luk, celer isečemo na kockice i kada se ulje ugrejalo ubacimo prvo crni luk, zatim šragarepu koju pustimo da malo porumeni, pa onda ubacimo i celer, te dalje dinstamo dok se ne oseti miris celera. Tada posolimo i nalijemo otprilike 1 l vode, dodamo bogatu količinu mešavine začina i ostavimo da provri. Otprilike nakon 15 minuta dodajemo paradajz i pirinač, dodamo još soli i kuvamo dok pirinač ne smekša (oko 20-25 minuta). Možemo dodavati vode ako zatreba.

Indijsku mešavinu začina pravimo sami, a ja ću ovde na blogu da vam u najskorije vreme postavim nekoliko vrsta tih mešavina. Vrlo je zabavno spremati ih, videćete.Ipak, umesto indijske mešavine začina može da posluži i kurkuma, koju možemo da kupimo u svim prodavnicama zdrave hrane. Veće pakovanje košta otprilike nekih 350 dinara, a traje nam cele godine.  


4 Komentari and 0 Trekbekovi - "Supa za hladne dane"


    Pratim sve tvoje recepte.

    Autor casper am 20 Okt 2009, 17:03

    Hvala. Nadam se neću razočarati.

    Autor martapulman am 21 Okt 2009, 09:48

    Zvuči zanimljivo, ali ti začini su mnogo jaki...meni se ne dopadaju...

    Autor poluuspavanka am 21 Okt 2009, 22:07

    Draga poluuspavanka, nadam se da ćeš naći nešto drugo što ti se dopada ovde među receptima na mom blogu.

    Autor martapulman am 22 Okt 2009, 18:05

 

Dodaj komentar





Zapamti me