Vanila

Autor martapulman | 16 Nov, 2009

Vanila Vanilu su poznavali još u astečkom carstvu, a kada je dospela u Evropu na španskim brodovima, postala je nova poslastica. Njen čudesni miris odmah je osvojio Evropljane, a počeli su da je gaje na Javi 1819. Vanila je jedna od najomiljenijih i najukusnijih začina. Podjednako fin ukus daje i čaju i čokoladi, kolačima i farmaceutskim proizvodima. Kao začin možemo da je upotrebnim ne samo u kolačima, već i u jelima sa voćem ili u umacima.

Kafa vanila

6 šoljica kafe, ½ mk vanile, 1 šolja šlaga, šećer prema ukusu.Sastojke izmešamo i dodamo kockice leda po želji. 

Pomorandže i vanila

5 pomorandži, 2 mk ekstrakta od vanile, smeđeg šećera.Pomorandže oljuštimo, isečemo na pola, zatim u tanke režnjeve. Stavimo ih u zdelu koja može da ide u frižider ili zamrzivač, pospemo ih ekstraktom vanile i šećerom, i ostavimo 24 časa da se ohlade.

 

Recept sutlijaša sa vanilom možete da pročitate pod tagom „poslastice“.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Vanila"

 

Dodaj komentar





Zapamti me