New York Cheesecake

Autor martapulman | 23 Mar, 2010

15 dkg keksa (od integralnog brašna), 5 dkg putera, 80 dkg mekog sira, 20 dkg pavlake, 15 dkg šećera u prahu, 1 pakovanje vanilin šećera, 4 dkg skroba, 4 jajeta.

Puter za kalup ili tepsiju. Rernu zagrejemo na 180 stepeni. Tepsiju namažemo puterom i obložimo hartijom za pečenje. Kekse izmrvimo što sitnije (može i električno). Puter istopimo i dobro izmešamo sa keksom. Masu stavimo u tepsiju ili kalup za tortu i uz pomoć neke šolje dobro ih pritisnemo na dno da bude spljošteno. Pečemo u rerni 10 minuta na 160 stepeni.U međuvremenu meki sir, pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer izmešamo u glatku masu. Pojedinačno dodamo jaja toj masi i vrlo brzo dodamo i skrob.Masu namažemo na ispečenu podlogu za tortu i u rerni, na istoj temperaturi, pečemo 1 sat. Kolač odvojimo nožem od zidova kalupa i ostavimo da se ohladi. 


1 Komentari and 0 Trekbekovi - "New York Cheesecake"


    majorsite

    I can't argue with you, but you've made a great comment메이저놀이터

    Autor 메이저놀이터 am 14 Okt 2022, 08:26

 

Dodaj komentar





Zapamti me